Valper født 24.03.2008
Vi har hatt data-havari og bruker nå en midlertidig løsning. Men skal prøve å oppdatere likevel.

 

Home 
Gamlestua 
Cocker Spaniel 
Engelsk Setter 
Bergamasco 
Iréns Håndtverk 
Linker 
Kontakt oss 
Bilder 
Detaljer om:
Solgt - Berta
Solgt - Knerten
Solgt - Mikke
Solgt - Mira
Solgt - Gert
Valp 6 - Ozzie
Solgt - Baron
Solgt - Vasjera

Bjørkvollens Nira og Manaca's Dog Had It's Day(Paddy) ble parret to ganger. Først den 20. januar og deretter 22. januar. Begge parringene forløp helt normalt og uten noen form for nøling.

Drektigheteten har forløpt normalt. 3 uker etter parring ble Nira undersøkt med ultralyd og veterinæren så "mange" valper. Og her finner du valpekullets Stamtavle

Kontakt oss på telefon 47 85 19 76

Fødselen er i gang!

Klokken 02.00 natt til 24. mars forsto vi at ting var iferd med å skje. Nira var urolig og vandret omkring, I tillegg til at hun brakk seg. Utover dagen slo hun seg til ro i valpekassa, og vi satt hos henne på skift. Klokken 16.30 kom den første valpen og deretter 3 til med noenlunde jevne mellomrom. Deretter stoppet det hele opp. Nira hadde fortsatt pressveer, men ingen valper kom. Og det var ingen tvil om at det var flere valper på gang. Etter en stund kontaktet vi veterinær og fikk beskjed om å avvente enda en times tid.

En halvtime senere tok vi kontakt med veterinærvakt i Elverum og fikk komme dit umiddelbart. Vi kom dit ved 21-tiden og de konstaterte at en valp lå på tvers og stengte forde øvrige. Siden de ikke klarte å snu denne valpen ble det raskt bestemt at det måtte bli keisersnitt.

Klokken 21.30 var alt gjort klart og inngrepet begynte. Heldigvis var de to veterinærer tilstede: den ene opererte, og den andre tok imot valpene etterhvert som de ble forløst. 6 nye valper ble det! For oss virket valpene fullstendig livløse og vi så for oss at kun de 4 første ville klare seg. Men vi fikk beskjed om ikke å gi opp. Veterinæren tok den første sjekken før vi fikk valpene for å massere og få igang pusten. Valpene gikk på rundgang mellom oss og veterinæren, han ga dem en litt tøffere behandling enn det vi gjorde til å begynne med. Men etterhvert lærte vi også hva slags behandling som skulle til: tøft, men effektivt. Det viste seg at det var det som skulle til: en etter en kom de til live. Bare 1 var ekstra svak og den hadde også åpen gane, derfor fikk den dø i fred.

Begge veterinærene gjorde en fantastisk jobb, vi skylder dem en kjempstor takk for at dette gikk så bra som det gjorde. Vi var 4 stykker som var med og som jobbet på rundgang med valpene. Så vi har litt av æren for at vi kunne reise hjem med en døsig mor og 9 kravlende og mathungrige valper.

24.03.2008

De 4 første valpene kom som perler på en snor, før hele fødselen stoppet opp.

Deretter bar det av gårde til veterinæren for å "fortsette" fødselen der.

24.03.2008

Operasjonen er ferdig og pasienten er i ferd med å våkne opp igjen.

24.03.2008 En god, varm kuvøse er tingen etter slik start på livet.

24.03.2008

Her er alle valpene og mammaen hjemme igjen. Den "gul/grønne" valpen er den som stengte for den videre fødselen.

25.03.2008

Hun er litt stolt, da!

26.03.2008

Den "gul/grønne" valpen døde på morgenen i dag. Vi forsøkte å fore den annen hver time i natt, men den ville verken suge eller svelge.

Ytterligere 2 av valpene er mindre enn de andre. Etter å ha snakket med veterinær tok vi med mor og alle barna dit på kontroll. Moren er frisk og opplagt og alle valpene virket friske . De hadde alle reflekser og instinkter på plass. De 2 vi var bekymret for er bare mindre enn de andre og trenger litt ekstra oppfølging. Det betyr at de må få die alene, og de må få mormelkerstatning i tillegg.

27.03.2008

Alt er fortsatt bra med hele valpekullet, selv om det er litt forskjell i størrelsen. Alle forsyner seg av "matfatet" med stor iver og intensitet.

I natt har Nira vært urolig og måtte ut mange ganger. Så vi har vært oppe med henne en 8-10 ganger. Blir litt slitsomt, men det går seg nok til.

28.03.2007

Det går bra fremover med hele kullet. Det er en valp som henger litt etter de andre, men den trenger bare litt bistand for å få sin del av matfatet

Nå er det lagt inn informasjon om hver enkelt valp også, så der kan dere følge utviklingen.

På bildet er det "full pupp"

29.03.2008

Det er ikke så mye nytt å fortelle i dag, situasjonen er den samme. "Knerten" har såvidt lagt på seg, men kunne nok øket mer i vekt. Han er veldig aktiv og jobber for maten han også, så vi håper det tar seg opp snart. Vi må fortsatt passe på at alle får sin plass ved matfatet siden ingen er spesielt glad i å drikke fra flaske.

30.03.2008

I dag kan vi konstatere at alle valpene har lagt på seg. Spesielt gledelig er det også gjelder de minste . Nå har alle fått navn også , untatt valp 4. Det er navnene de kommer til å ha inntil de flytter fra oss og til sine nye hjem. Alle navnene har kommet frem utfra særegenheter ved den enkelte valpen. Det gjør det enklere for oss å holde dem fra hverandre.

31.03.2008

I dag er valpene 1 uke gamle, skal si tiden går unna! De vokser og vokser og selv om det er forskjell i størrelse og vekt syns vi utviklingen er veldig bra.

Bildene blir ganske like fra gang til gang, men det er nå slik at tiden går med til spising og soving.

01.04.2008

Alle valpene fortsetter å øke i vekt. Men "Knerten" er fortsatt den minste av dem. Vi passer på at han og "Ozzie" kommer til pattene først slik at de sikrer seg en god porsjon mat. Ellers har Nira begynt å være borte fra valpene litt lenger mellom hver mating. Det er godt for henne å få litt fred også.

02.04.2008

Det er spesielt godt å se at de minste valpene også gjør store sprang på vekta. "Knerten" har lagt på seg 48 gram siden i går, og det er bra  for en som bare klart 32 gram på de første 6 dagene! Denne gangen er det den største valpen som har minst økning.

Vi bruker ei digital gramvekt, og de ligger ikke akkurat stille når de veies. Men stort sett er nok vekta riktig, kanskje med noen få grams avvik.

03.04.2008

Da er det på tide med et bilde av valpene igjen. Her har de nettopp fått en ladning mat igjen og da er en liten lur på sin plass.

04.04.2008

Noen av valpene har såvidt begynt å stabbe rundt, og ikke bare dra seg avgårde på magen. De første kan få øyer når som helst, det er en liten milepel vi ser frem til. Fra og med i dag veier vi dem litt sjeldnere. De har fin utvikling alle sammen og tar for seg når matstasjonen kommer hoppende opp i valpekassa. I dag tok vi ut stingene etter opersjonen. Nira var helt rolig og det var nok greit å bli kvitt dem. Såret har grodd helt fint sammen.

05.04.2004

Valp 4 har endelig fått navn, og det ble Birka. Det er samme navn som bestemoren til valpene.  Valpene trives, de spiser og sover og er veldig fornøyd med tilværelsen. Mammaen er såre fornøyd med tingenes tilstand og ser ut til å nyte rollen som mor.

06.04.2008

Mikke har åpnet  øynene! Og det er like før for flere av de andre også. I dag har alle sammen fått klippet klørne for første gang. Ikke alle var like fornøyd med det, men vi tok dem like etter at de hadde spist og da var de litt roligere ellers er alt som normalt. Det blir nok noen flere bilder i morgen.

07.04.2008

Nå er de blitt 2 uker gamle! Det er litt mer liv og og røre I kassa. Flere har fått øyer, og gjør sine første forsiktige skritt rundt omkring.

 

I dag er det nye bilder på hver av valpene også.

08.04.2008

Valpene har fått diaré, men de spiser som normalt og er aktive. Vi snakket med veterinæren og fikk ZooLak til behandling. De fikk første dosen klokken 15.00 og det ser ut til allerede å ha hatt effekt. Etter noen timer var det ikke mye spor som tydet på videre diaré. De skal få behandling iallefall noen ganger til så vi er på den sikre siden.

09.04.2008

Det går mye bedre med valpene de er nok ferdige med det grøvste av diaréen, det er bare noen så spor igjen. Ellers er det blitt fart i dem, de stabber og detter omkring. Tøffer seg og småbjeffer når vi kommer inn.

Ny vekt på alle sammen i dag, vekta øker bra på alle.

Det begynner å bli dårlig plass ved puppene.

10.04.2008

I dag klarte den ene valpen å komme seg ut av valpekassa på egenhånd. Da var det på tide å bytte til en innhegning som det er større plass i og har høyere karmer.

11.04.2008

Vi prøvde med litt annen mat i dag. Maisgrøt er nok snadder, bare de hadde visst hvordan det skulle gjøres. Mammaen syns nok det ble vel mye klin, men gjorde en god jobb med å rengjøre hele gjengen etterpå.

12.04.2003

Lite nytt  i dag. I morgen blir det nye bilder og vekt på alle valpene

13.04.2003

I dag er det nye bilder av alle valpene på hver deres sider. De er veid i dag og det går fremover med alle sammen. Fra nå av blir det nok muligheter å komme å se på dem, for de som er interessert i det.

14.04.2008

Valpene vokser og trives. Nå "spretter" de opp når vi kommer inn og sier klart  fra at: Her er vi!

16.04.2008

Valpefór og kefir for første gang! De skjønte det etterhvert og da var de ikke til å stoppe!

17.04.2008

Dagene følger hverandre og er noenlunde like. I dag er det ny vekt og nye bilder på alle valpene.

19.04.2008

Nå begynner det å bli virkelig dårlig plass når di skal ha melk. Og ikke tar de veldig hensyn til hverandre heller. Selv om de får flere måltider med valpefor er det nok fortsatt morsmelk som er favoritten.

20.04.2008

Fortsatt full fart. Idag ble den første valpen solgt. Det er Berta, som skal flytte til Ottestad. I tillegg er 2 tisper reservert henholdsvis til Lillehammer og Romedal. Da er det altså 5 hannhunder igjen som fortsatt venter på å få vite hvor de skal flytte.

21.04.2008

I dag har valpene flyttet til stua. Der blir det mer sosial trening med besøk av hunder, katter, voksne og barn.

Akkurat nå er det barnebarnet vårt på 1 1/2 år som er på besøk.

22.04.2008 Valpene er veid igjen I dag. Sjekk den enkelte valps side.

23.04.2008

I dag har valpene vært ute i lang tid. De har lekt, spist og sovet. Det er ikke tvil om at de liker seg i solen.

En valp til er solgt, det er Birka som skal til Lillehammer. Fra og med i dag heter hun Mira.

24-28.04.2008

Vår PC er blitt syk. Og siden all informasjon om nettsiden ligger der, er det blitt lite oppdatering de siste dagene. Men nå har vi fått i gang en reserveløsning så da blir det i allefall noe ny informasjon.

Det er fortsatt full fart i alle valpene. De får mat fire ganger om dagen og er vedig aktive når de får gå utenfor valpegrinda. Det er enten ute eller på stua. De venner seg forsiktig til både katter og de andre hundene. Samtidig som de får mye kos og får ligge på fanget.

De er veid og vekta blir lagt inn på den enkelte valps side etterhvert.

29.04.2008

Det har vært strålende vær og da får valpene være ute. Og etter at de har lekt masse er det tid for en liten lur igjen.

01.05.2008

I dag har de bare vært inne. Kaldt og vått vær ute. Men jammen sover de inne også!

De sover på de underligste steder, men litt menneskekontakt skal de ha, selv om det bare er sko.

Bildene nedenfor er tatt 03.05.2008. De begynner å bli store!!

05.05.2008 Her er det bilde av alle valpene, 6 uker gamle

Knerten

Berta

Birka

Vasjera

Baron

Gert

Mikke

Ozzie

10.05.2008

Her ligger de og slapper av igjen. De har vært ute og løpt masse, og da må de sove litt etterpå. Det er lagt inn bilder av hver enkelt på den enkelte valps side. Og i går ble de veiet igjen og vekta er skrevet inn.

Fredag 16. mai reiser den første valpen til sitt nye hjem. Så går det slag i slag en ukes tid før alle har fått nye hjem. Bortsett fra Ozzie da, han blir hos oss en liten stund til i påvente av ny eier.

14.05.2008

I dag har alle valpene vært på veterinærsjekk. Vi fikk etterhvert samlet alle i et hundebur og turen gikk til Stange Dyreklinikk. Det ble mye aktivitet der, men veterinæren fikk etterhvert sjekket dem alle sammen. Den generelle vurderingen var som følger: " Valpen kommer fra kullet til Bjørkvollen's Nira. Kullet talte 8 jevne og fine valper. De var trygge og livlige ved undersøkelse. Ingen kliniske tegn til sykdom eller medfødte defekter ble funnet".

Det var en flott vurdering og vi er veldg fonøyde med å fått frem så flotte valper. Vi stolte av å kunne levere dem til nye hjem. Men jammen blir det vemodig å levere fra seg sjarmetrollene også.

 
Valpene har fått en stor inngjerding å boltre seg på. Såfremt det er noenlunde bra vær, er de ute hele dagen.
De sover overalt. Her er det Mikke som tar en høneblund på lasteplanet til trehjulsykkelen.

Oppdragelse må til. Her er mamma i ferd med å lære viltre smårollinger folkeskikk.

Det går ganske tøft for seg, men det er jammen effektivt. Bare se hvordan de legger seg ned når hun sier fra.

Slipp oss ut, vi vil løpe overalt!

   
   

 

[Valper født 14.07.2006][Valper født 24.03.2008][Valper 2009][Valper 2010 Nira]
undebur og turen gikk til
[Home][Gamlestua][Cocker Spaniel][Engelsk Setter][Bergamasco][Iréns Håndtverk][Linker][Kontakt oss][Bilder]

Copyright (c) 2008 Terje Pedersen. All rights reserved.

terje@terje-iren.no